Veelgestelde vragen

Liggen de leeftijden niet te veel uit elkaar?

Die vraag wordt ons wel eens gesteld. Inderdaad zitten jongens (of meisjes) van 10 jaar of van 14 jaar in twee verschillende fasen. We houden hiermee bij de groepsindeling zoveel mogelijk rekening. Maar tegelijk is een beetje leeftijdspreiding soms over en weer ook heel verrijkend bij gesprekken over het geloof zowel als bij diverse spel-varianten.

Mijn kind heeft Asperger, PDD-NOS, ADHD …

p7290013_KLEIN[1]
De kern van elk kampteam wordt gevormd door ervaren jeugdwerkers. Diverse medewerkers hebben bovendien een uitgebreide ervaring in het basisonderwijs dan wel voortgezet onderwijs. Ook met kinderen met dit soort problemen. We willen graag openstaan voor alle kinderen. Vandaar dat er regelmatig ook kinderen met dit soort problematiek gewoon deelnemen aan onze tienerkampen.

Maar uiteraard hebben we onze grenzen, want we zijn als kampteam niet paramedisch en/of didactisch gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren met autisme en aanverwante stoornissen. U kent uw kind zelf het beste. Als hij of zij teveel begeleiding of gespecialiseerde hulp nodig heeft, kunnen we die niet geven.  Dat oordeel laten we aan u als ouders over.

Als hij / zij met een duidelijke dagindeling is geholpen: die bieden we voor iedereen. We willen iedereen graag een goede begeleiding geven (soms helpt het als u ons een lijstje geeft met enkele regels waaraan uw kind zich moet houden, medicatie die hij of zij moet nemen, enz.).